Rawatan Laser Pertumbuhan Rambut

SELAMAT TINGGAL RAMBUT GUGUR !

DENGAN LASER PERTUMBUHAN RAMBUT DI MARISSA AESTHETIC  DAPAT MENYELAMATKAN RAMBUT ANDA DARI BOTAK

Masalah keguguran rambut di kalangan orang pertengahan umur, bermula dari akhir tahun 30-an, kedua-dua lelaki dan wanita, kerana ia telah menjadi perkara biasa. Berkemungkinan besar disebabkan tahap pemakanan yang lebih rendah, tahap hormon yang tidak stabil dan laser deteriorating. Sekarang kualiti alam sekitar juga telah digunakan untuk merawat rambut yang berkenaan, untuk mengembalikan fungsi saluran darah yang membekalkan tenaga, nutrien, hormon dan keperluan lain kepada akar rambut.

Rambut yang kekurangan zat makanan akan menjadi tebal kasar dan rapuh. Apabila rambut yang kurang nutrisi bercampur dengan nutrisi rambut yang cukup, terdapat rambut yang sihat dan bermaya bercampur dengan kasar dan rambut tidak bermaya.

Kedua-dua lelaki dan wanita mahu rambut yang cantik yang kelihatan hebat dan berseri. Masalah rambut di kalangan lelaki tidak kurang hebatnya dengan masalah rambut bagi wanita. Secara purata, lelaki mengalami masalah ini apabila berusia 30-an. Faktor hormon yang merosot memainkan peranan dalam masalah ini.

Apakah Faktor Yang Mempengaruhi Rambut Gugur? 

  • Hormon yang mempengaruhi rambut wanita
    Penurunan hormon progesteron dan penukaran esrtadiol banyak testosteron mempengaruhi kadar pertumbuhan rambut di kalangan wanita. Selain daripada kekurangan hormon tiroid membuatkan rambut tidak dapat tumbuh dengan baik.
  • Hormon yang mempengaruhi rambut lelaki
    Hormon yang mempengaruhi kesan penukaran testosteron lelaki atas hormon-hormon lain kerana aromatization. Aromatization berlaku kerana kesan toksik dalam badan seseorang.

Oleh itu , ujian darah pengesanan hormon perlu dilakukan bagi membolehkan analisis yang lebih tepat adalah baik jika ujian pemeriksaan darah dilakukan. Ujian darah dilakukan untuk melihat jumlah hormon dalam badan dan sama ada gangguan hormon ini. Selepas ujian pelanggan diberi rawatan yang betul untuk stimulasi rambut.

  • Pemakanan yang baik untuk pemakanan rambut
    Untuk mendapatkan yang baik makanan amalan pemakanan rendah karbohidrat dan tinggi dalam protein. Selain merosakkan makanan yang mengandungi ubat-ubatan hormon seperti beta-blockers harus dihentikan.

Apakah Laser Yang Membantu Pertumbuhan Rambut di Marissa ? 

Bagi mereka yang tidak tumbuh rambut, ia adalah disyorkan rawatan LLLT laser yang berkesan boleh tumbuh rambut.

LLLT laser membolehkan saluran darah kecil yang layu dan mati menjadi lebih segar dan hidup kembali. Rawatan tersebut adalah mudah dan berkesan. Ia mengambil masa kira-kira tiga bulan untuk menghasilkan keputusan yang baik.

Bagaimana Laser LLLT Pertumbuhan Rambut Berfungsi ? 

Ia adalah laser diod yang memancarkan cahaya laser dengan jarak gelombang yang amat pendek 625 nanometer sahaja. Oleh itu adalah selamat untuk digunakan pada bila-bila. Apabila laser diputarkan ke seluruh kulit kepala (bagi laluan sekitar) ia akan meningkatkan pertumbuhan kapilari mikro yang tetap tenang. Apabila ini berlaku, rambut akan mendapat nutrisi dan akan mula tumbuh perlahan-lahan.

lllt

Adakah Rawatan Laser LLLT Pertumbuhan Rambut Mampu Mengatasi Masalah Rambut Gugur ? 

Keputusan kajian terdahulu mengenai terapi laser rendah (LLLT) telah menunjukkan perubahan  pertumbuhan rambut yang dipertingkatkan. Selain itu,  terapi spa di Eropah kelihatan turut membuktikan bahawa penggunaan berkala terapi ringan intensiti rendah telah mengurangkan keguguran rambut dan mampu meningkatkan pertumbuhan rambut. Cahaya inframerah yang terpancar ke  spektrum berpotensi untuk meningkatkan kualiti dan kuantiti rambut pada kulit kepala wanita.

Dengan ini dapat meningkatkan kualiti hidup akibat peningkatan imej diri dan mungkin menunda atau mengurangkan keperluan untuk prosedur pembedahan seperti tanam rambut

Hubungi Kami Sekarang Untuk Konsultasi PERCUMA

Rawatan Pilihan (*)

Lokasi Pilihan (*)

© 2015 - 2019 Marissa Health & Beauty Sdn Bhd. Hakcipta Terpelihara.

Terima kasih! Pegawai kami akan menghubungi anda segera.

Isikan butiran di bawah dan tekan butang 'Hantar'.

Rawatan Pilihan (*)

Lokasi Pilihan (*)