Rawatan Terapi Bioptron

“TAHNIAH! ANDA TELAH MENJUMPAI RAWATAN TERBAIK UNTUK ATASI MASALAH ANDA. BIOPTRON CENTRE PASTI AKAN MEMBANTU ANDA! SUDAH RAMAI ORANG YANG KAMI BANTU TELAH PUN BERJAYA PULIH . JIKA ANDA INGINKAN PERUBAHAN, BERTINDAKLAH SEKARANG.”

SEMBUHKAN LUKA KENCING MANIS, DIABETES DENGAN RAWATAN CAHAYA BIOPTRON SEKARANG!

Terapi Cahaya BIOPTRON boleh digunakan sebagai rawatan pelengkap untuk menyokong kaedah perubatan konvensional dan sebagai monoterapi tanda-tanda tertentu.

BIOPTRON boleh membantu:

 1. Mempercepat penyembuhan luka
 2. Melegakan kesakitan dan mengurangkan keamatan yang
 3. Dalam gangguan dermatologi dan masalah kulit
 4. Dalam pediatrik
 5. Dalam Kecelaruan Afektif Bermusim (SAD)

CIRI CIRI BIOPTRON

Cahaya BIOPTRON membolehkan cahaya untuk menembusi bukan sahaja kulit tetapi juga tisu pendasar. Oleh itu, kesan positif Cahaya BIOPTRON tidak terhad kepada kawasan kulit yang dirawat.

BIOPTRON Light mempunyai kesan biostimulative

Apabila digunakan pada kulit, ia merangsang cahaya sensitif struktur intraselular dan molekul. Ini memulakan tindak balas rantai selular dan mencetuskan tindak balas yang dipanggil menengah, yang tidak hanya terhad kepada kawasan kulit yang dirawat. BIOPTRON Terapi Cahaya merangsang dan memoduletkan proses memperbaiki dan regeneratif serta proses sistem pertahanan manusia. Terapi BIOPTRON Light telah menjadi diterima sebagai satu bentuk baru rawatan dalam terapi pencegahan dan pemulihan bagi tanda-tanda yang diperhatikan perubatan.

Terapi pelengkap untuk rawatan sakit dalam tanda-tanda berikut:

 • Rheumatologyosteoartritisartritis reumatoidarthrosis
 • Fisioterapi
 • sakit belakang yang rendah bahu dan sakit leher
 • sindrom carpal tunnel
 • tisu parut
 • Perubatan sukan – kecederaan tisu lembut otot, tendon dan ligamen suka: kekejangan ototkeseleo, tekanan, contusionsligamen dan lusuh otottendonitistenis siku
 • Rawatan untuk pelbagai masalah kulit, seperti: Jerawat, Dermatitis atopik (ekzema), PsoriasisHerpes simplex & zoster, Cetek jangkitan bakteria, Luka-luka mukosa

Ini jenis keadaan kulit adalah perkara biasa dan kebanyakan orang akan mengalami satu atau lebih daripada mereka pada satu ketika dalam hidup mereka. Walaupun penyakit kulit yang paling tidak mengancam nyawa, mereka boleh menjadi amat menyedihkan dan boleh memberi kesan negatif kepada kualiti kehidupan seseorang.
BIOPTRON Terapi Cahaya boleh membantu untuk menggalakkan penyembuhan kulit dan mengurangkan ketidakselesaan yang dikaitkan dengan pelbagai masalah kulit. Rawatan ini tidak menyakitkan dan mudah untuk digunakan.

BIOPTRON Terapi Cahaya juga boleh digunakan pada kanak-kanak sebagai terapi pelengkap dalam pelbagai jenis keadaan, seperti:Pediatrik perasaan, dermis, Alahan, penyakit pernafasan dan jangkitan bahagian atas saluran pernafasan, Gangguan muskuloskeletal dan neurologi.

Penyakit kulit adalah biasa di kalangan kanak-kanak; sehingga 15% daripada kanak-kanak mengalami ekzema alahan dan jangkitan kulit (disebabkan oleh virus dan bakteria) kerap berlaku. Penyakit kulit boleh menyedihkan bagi kanak-kanak (dan ibu bapa mereka) kerana kesakitan kulit, gatal-gatal yang berterusan, kehilangan tidur dan malu tentang kemunculan lesi kulit pada muka atau tangan.

BIOPTRON Terapi Light menyediakan rawatan yang mesra kanak-kanak, dan boleh membantu untuk menggalakkan penyembuhan kulit dan mengurangkan ketidakselesaan yang dikaitkan dengan gangguan kulit.
BIOPTRON Terapi Cahaya terbukti secara klinikal dan telah digunakan untuk menggalakkan penyembuhan luka dan melegakan kesakitan dan keradangan.

KELEBIHAN TERAPI CAHAYA BIOPTRON

1. Rawatan ini tidak menyakitkan dan mudah untuk digunakan. (Hanya rasa suam dan sangat selesa)

2. Mesra pengguna. (Sesuai untuk semua lapisan masyarakat seperti, golongan tua, golongan muda dan golongan bayi)

3. Tiada kesan sampingan. (Contoh : Tidak membunuh sel-sel pada tubuh, tidak memberi mudarat pada penyakit, tidak melemahkan badan)

bp11    bp21   bp-31

© 2015 - 2019 Marissa Health & Beauty Sdn Bhd. Hakcipta Terpelihara.

Terima kasih! Pegawai kami akan menghubungi anda segera.

Isikan butiran di bawah dan tekan butang 'Hantar'.

Rawatan Pilihan (*)

Lokasi Pilihan (*)