Rawatan Terapi Bioptron

RAWAT LUKA KENCING MANIS DENGAN CAHAYA BIOPTRON, JANGKAAN LUKA SEMBUH 4BULAN KINI SEMBUH DALAM SATU BULAN SAHAJA

ADAKAH ANDA MENGHADAPI MASALAH LUKA YANG LAMBAT SEMBUH BERPUNCA DARIPADA PENYAKIT DIABETES ATAU LUKA-LUKA LAIN YANG JUGA MASIH BELUM BERPENGHUJUNG??? TAHNIAH! ANDA TELAH MENJUMPAI RAWATAN TERBAIK UNTUK ATASI MASALAH YANG ANDA HADAPI. BIOPTRON CENTRE BOLEH MEMBANTU ANDA. RAMAI ORANG YANG KAMI BANTU TELAH PUN BERJAYA PULIH ALHAMDULILLAH. JIKA ANDA INGINKAN PERUBAHAN, BERTINDAKLAH SEGERA.

Bioptron Light Therapy Merupakan Rawatan Menggunakan Kaedah Cahaya Untuk:

 • Merawat luka dan mempercepatkan proses penyembuhan
 • Mematikan kuman dan mengaktifkan sel baru
 • Merawat ekzima, ruam dan kudis
 • Merawat sakit belakang, sendi dan saraf
 • Merawat jerawat dan jeragat
 • Merawat gastrik
 • Menggalakan pertumbuhan rambut
 • Meningkatkan sistem imunisasi
 • Kecutkan buasir & lain-lain
 • Melagakan saluran pernafasan ( Masalah athma / Masalah kahak bayi )
 • Melegakan migrain / sakit kepala

SEMBUHKAN LUKA KENCING MANIS, DIABETES DENGAN RAWATAN CAHAYA BIOPTRON SEKARANG!

Terapi Cahaya BIOPTRON boleh digunakan sebagai rawatan pelengkap untuk menyokong kaedah perubatan konvensional dan sebagai monoterapi tanda-tanda tertentu.

“TAHNIAH! ANDA TELAH MENJUMPAI RAWATAN TERBAIK UNTUK ATASI MASALAH ANDA. BIOPTRON CENTRE PASTI AKAN MEMBANTU ANDA! SUDAH RAMAI ORANG YANG KAMI BANTU TELAH PUN BERJAYA PULIH . JIKA ANDA INGINKAN PERUBAHAN, BERTINDAKLAH SEKARANG.”

BAGAIMANA BIOPTRON BERFUNGSI

Teknologi ini bertindak pada salur darah secara halus. Ia mengaktifkan saluran darah dan merangsang semula salur darah yang bermasalah dan membantu melancarkan aliran darah pada salur darah. Oleh itu, proses penyembuhan lebih cepat berlaku serta masalah kebas juga dapat diatasi apabila darah mengalir dengan lancar.

BIOPTRON boleh membantu:

 1. Mempercepat penyembuhan luka
 2. Melegakan kesakitan dan mengurangkan keamatan yang
 3. Dalam gangguan dermatologi dan masalah kulit
 4. Dalam pediatrik
 5. Dalam Kecelaruan Afektif Bermusim (SAD)

KELEBIHAN TERAPI CAHAYA BIOPTRON

 • Rawatan ini tidak menyakitkan dan mudah untuk digunakan. (Hanya rasa suam dan sangat selesa)

 • Mesra pengguna. (Sesuai untuk semua lapisan masyarakat seperti, golongan tua, golongan muda dan golongan bayi)

 • Tiada kesan sampingan. (Contoh : Tidak membunuh sel-sel pada tubuh, tidak memberi mudarat pada penyakit, tidak melemahkan badan)

Kelebihan-kelebihan penggunaan Terapi Cahaya BIOPTRON:

 • Rawatan ini tidak menyakitkan dan mudah untuk digunakan. (Hanya rasa suam dan sangat selesa).
 • Mesra pengguna. (Sesuai untuk semua lapisan masyarakat seperti, golongan tua, golongan muda dan juga bayi)
 • Tiada kesan sampingan. (Contoh : Tidak membunuh sel-sel pada tubuh, tidak memberi mudarat pada pesakit, tidak melemahkan badan)

Mengapa Kami Mahu Bantu Anda ?

 • Kerana kami prihatin dan sayangkan anda , kami mahu anda segera pulih dari sebarang penyakit.
 • Kerana kami faham hasrat anda yang mahukan rawatan yang terbaik dari pakar seperti rawatan kami di bioptron centre yang ditubuhkan oleh doktor kesayangan anda iaitu Dr Rushmini dan Dr Siti dan kami juga memahami anda mahu segera pulih dari sakit yang anda al
 • Dr Pakar disini sentiasa berbincang bagi menaikkan mutu servis dan rawatan bagi pesakit yang berkunjung di poliklinik kami.

Bagaimanakah Kaedah Rawatan Dilaksanakan ?

Mesin Cahaya Bioptron yang gunakan di Klinik Penawar.

 1. Sesi pemeriksaan bersama doktor .
  • Dalam sesi ini, anda dikehendaki berjumpa dengan doktor kami agar doktor kami dapat memeriksa anda terlebih dahulu, sebelum doktor menyerahkan anda kepada terapis yang akan merawat.
 2. Sesi bersama terapis.
  • Dalam sesi ini, terapis akan menerangkan tentang rawatan yang akan dijalankan
   terhadap anda dan memulakan sesi rawatan .

CIRI CIRI BIOPTRON

Cahaya BIOPTRON membolehkan cahaya untuk menembusi bukan sahaja kulit tetapi juga tisu pendasar. Oleh itu, kesan positif Cahaya BIOPTRON tidak terhad kepada kawasan kulit yang dirawat.

BIOPTRON Light mempunyai kesan biostimulative

Apabila digunakan pada kulit, ia merangsang cahaya sensitif struktur intraselular dan molekul. Ini memulakan tindak balas rantai selular dan mencetuskan tindak balas yang dipanggil menengah, yang tidak hanya terhad kepada kawasan kulit yang dirawat. BIOPTRON Terapi Cahaya merangsang dan memoduletkan proses memperbaiki dan regeneratif serta proses sistem pertahanan manusia. Terapi BIOPTRON Light telah menjadi diterima sebagai satu bentuk baru rawatan dalam terapi pencegahan dan pemulihan bagi tanda-tanda yang diperhatikan perubatan.

Terapi Pelengkap Untuk Rawatan Sakit Yang Berikut:

 • Rheumatologyosteoartritisartritis reumatoidarthrosis
 • Fisioterapi
 • sakit belakang yang rendah bahu dan sakit leher
 • sindrom carpal tunnel
 • tisu parut
 • Perubatan sukan – kecederaan tisu lembut otot, tendon dan ligamen suka: kekejangan ototkeseleo, tekanan, contusionsligamen dan lusuh otottendonitistenis siku
 • Rawatan untuk pelbagai masalah kulit, seperti: Jerawat, Dermatitis atopik (ekzema), PsoriasisHerpes simplex & zoster, Cetek jangkitan bakteria, Luka-luka mukosa

Ini jenis keadaan kulit adalah perkara biasa dan kebanyakan orang akan mengalami satu atau lebih daripada mereka pada satu ketika dalam hidup mereka. Walaupun penyakit kulit yang paling tidak mengancam nyawa, mereka boleh menjadi amat menyedihkan dan boleh memberi kesan negatif kepada kualiti kehidupan seseorang.
BIOPTRON Terapi Cahaya boleh membantu untuk menggalakkan penyembuhan kulit dan mengurangkan ketidakselesaan yang dikaitkan dengan pelbagai masalah kulit. Rawatan ini tidak menyakitkan dan mudah untuk digunakan.

BIOPTRON Terapi Cahaya juga boleh digunakan pada kanak-kanak sebagai terapi pelengkap dalam pelbagai jenis keadaan, seperti:Pediatrik perasaan, dermis, Alahan, penyakit pernafasan dan jangkitan bahagian atas saluran pernafasan, Gangguan muskuloskeletal dan neurologi.

Penyakit kulit adalah biasa di kalangan kanak-kanak; sehingga 15% daripada kanak-kanak mengalami ekzema alahan dan jangkitan kulit (disebabkan oleh virus dan bakteria) kerap berlaku. Penyakit kulit boleh menyedihkan bagi kanak-kanak (dan ibu bapa mereka) kerana kesakitan kulit, gatal-gatal yang berterusan, kehilangan tidur dan malu tentang kemunculan lesi kulit pada muka atau tangan.

BIOPTRON Terapi Light menyediakan rawatan yang mesra kanak-kanak, dan boleh membantu untuk menggalakkan penyembuhan kulit dan mengurangkan ketidakselesaan yang dikaitkan dengan gangguan kulit.
BIOPTRON Terapi Cahaya terbukti secara klinikal dan telah digunakan untuk menggalakkan penyembuhan luka dan melegakan kesakitan dan keradangan.

DAPATKAN PROMO ONLINE TERHAD UNTUK 100 ORANG SAHAJA

RAMAI YANG TELAH BERJAYA PULIH DENGAN TERAPI CAHAYA BIOPTRON

Ikuti Kisah Kejayaan Kami

“PUAS HATI DAN RAWATAN YANG SANGAT BERKESAN ! SELEPAS PAKCIK MENJALANI RAWATAN BIOPTRON LIGHT INI, DALAM 1 KALI RAWATAN SAHAJA DAH NAMPAK HASILNYA. BAYANGKAN KALAU PAKCIK BUAT BANYAK KALI RAWATAN INI. MALAH, DOKTOR YANG SANGAT PRIHATIN DAN LAYANAN STAFF YANG SANGAT MESRA TERHADAP PAKCIK . RAWATAN INI SELAMAT DAN TERNYATA BERKESAN, DAN MENDAPAT KELULUSAN KKM” –

Sorotan kisah Pakcik Ismail;

Pakcik telah mengalami eksiden teruk 1 tahun lepas. Seminggu duduk ICU sebelum dapat ke wad biasa. Kemudian doktor telah bagitahu pakcik bahawa pakcik ada penyakit kencing manis dimana pakcik tak tahu selama ini pakcik ada penyakit ini. Apakan daya malang tidak berbau, pakcik eksiden dan mengalami luka yang teruk di kaki, pakcik ulang alik ke hospital untuk membuat rawatan, luka pakcik x sembuh dengan cepat dan kuman sudah merebak dengan pantas sekali. Pakcik berasa sedih apabila doktor kata kena potong kaki pakcik untuk mengelakkan ianya merebak ketempat lain. Nak dipendekkan cerita ada kawan pakcik syorkan pakcik pergi ke poliklinik penawar semenyih untuk mencuba rawatan bioptron light. Pada awalnya pakcik agak was – was dengan rawatan ini tetapi setelah dipujuk oleh isteri pakcik, pakcik pun pergilah cuba rawatan ini. Alhamdulillah 1 kali rawatan sahaja luka pakcik makin sembuh dan nampak hasilnya seawal 1 kali rawatan. Sebab tulah pakcik sangat berterima kasih kepada Doktor di Poliklinik Penawar Semenyih dan juga staff di sana yang sabar dan mesra melayan pakcik sepanjang pakcik membuat rawatan di sana. Melalui kaedah rawatan bioptron light ini masalah pakcik kini sudah selesai – Pakcik Ismail Bin Johar , 60 tahun.

Keadaan Pakcik Ismail dari 1 kali rawatan hingga ke 3 kali rawatan menggunakan bioptron light

Selain Pakcik Ismail, encik Amir juga merupakan salah seorang pesakit yang pernah menjalani rawatan bioptron di poliklinik penawar ini dan berikut merupakan sesi temubual bersama encik Amir.Alhamdulillah Bukan Pakcik Ismail seorang sahaja yang sudah pulih dari masalah yang membelenggu hidupnya malah ramai lagi telah pun berjaya dan terbukti berkesan dengan rawatan ini Insyaa-Allah.

WE ALL REALLY CARE FOR YOU

JADI 100 ORANG PERTAMA, GRAB HARGA PROMO ONLINE TERHAD

Pilihan Lokasi Bagi Slot Konsultasi (*)

© 2015 - 2019 Marissa Health & Beauty Sdn Bhd. Hakcipta Terpelihara.