Rawatan Wajah V-Shape

vshape

Wajah V -Shaped atau juga dikenali sebagai bentuk muka V -Line disebut individu-individu yang mempunyai wajah yang nipis dan bujur yang sempit ke hujung tajam pada dagu. ia adalah trend yang paling panas di kalangan wanita hari ini. Wajah berbentuk V adalah sesuai kerana ia cenderung untuk membuat wajah kelihatan lebih feminin.

Banyak selebriti dikenali mempunyai wajah berbentuk V dan ada juga yang mencari bantuan pembedahan plastik dengan menggunakan pengisi untuk mempunyai rahang mereka berbentuk ke dalam bentuk V dan dalam sesetengah kes Pembedahan rekonstruktif diperlukan.

Terdapat pelbagai cara untuk mencapai wajah berbentuk V.Pakar Perubatan boleh menganalisis kaedah mana yang terbaik untuk
anda.
Ini termasuk: Pecahan lemak di kawasan muka

  • Suntikan Lipolisis (Meso Lemak) – adalah prosedur perubatan dengan mencair dan mengeluarkan deposit lemak yang tidak diinginkan di bahagian badan dan muka.Rawatan Lipolisis terdiri daripada aplikasi lipolitik dengan microinjections langsung ke dalam tisu lemak rantau yang dirawat. Kaedah ini perlu dilakukan beberapa kali antara 3-5 kali, tetapi ini tidak membantu dalam mengendurkan kawasan kulit.
  • Acculift atau Accusculpt – laser AccuSculpt digunakan untukmengurangkan atau menghapuskan “jowling”(kendurkan kulit pada dan di sekitar pipi dan kawasan rahang) muka yang lebih rendah dan kontur kawasan di bawah dagu.Matlamatnya adalah untuk memulihkan garis rahang dan leher muda dan menghilangkan bentuk pir kulit wajah yang menua sambil membantu membentuk semula bentuk epal wajah yang lebih muda.Kaedah ini mudah dilakukan di bawah sekadar anestesia tempatan dan melibatkan hanya beberapa punca jarum kecil.Selepas kawasan rawatan membiak serat laser AccuSculpt dimasukkan melalui tusuk jarum.Oleh kerana tenaga laser disampaikan ke tisu lemak di kawasan rawatan, lemak akan pecah dan pergi dari pepejal ke keadaan cair separa yang dipanggil emulsi. Lemak yang dirawat itu kemudian dialihkan dengan cannula liposuction kecil yang dilekatkan kepada picagari kecil.

Kelebihan rawatan

* Tidak menyakitkan

* Tidak perlu masuk ke hospital untuk menjalani rawatan

* Hasil yang baik

* Tiada parut yang merosakkan kulit.

* Boleh pergi bekerja seperti biasa sejurus menjalani rawatan

* Satu rawatan sahaja sudah berkesan tidak perlu berkali-kali melakukannya.

* Selepas rawatan tiada kesan bengkak yang ketara.

Rawatan ini sesuai untuk

* Mempunyai double chin di bahagian muka

*Sukar untuk memakai tudung yang bersesuaian

*Mereka yang telah berjaya menurunkan berat bdan tetapi di muka tetap nampak chubby.

Klik untuk informasi lanjut berkaitan V-Shape

© 2015 - 2019 Marissa Health & Beauty Sdn Bhd. Hakcipta Terpelihara.

Terima kasih! Pegawai kami akan menghubungi anda segera.

Isikan butiran di bawah dan tekan butang 'Hantar'.

Rawatan Pilihan (*)

Lokasi Pilihan (*)